vineri, 28 octombrie 2016

C-așa-i românu”

Așa și e! Priceput, hărnicuț, primitor și bun la inimă! :) Bucuros să împartă din bucuria lui și din puținul lui!
Toamna, își umple cămările sale, mai mici sau mai mari cu tot felul de bunătăți (se știe pe tot bătrânul continent despre iscusința româncelor la conservăraie), borcane și borcănele care de care mai colorate, închizând puzderie de secrete într-ale preparării bunătăților!
Adevărul este că, atunci când mă duc în cămara mea frumoasă, amenajată de my everything-ul, stau așa cîteva clipe doar ca să mă delectez cu privitul borcanelor și sticlelor. Pentru că la mine e o întreagă dichiseală cu ele și mi-a luat ani întregi până mi le-am adunat după placul meu! De exemplu sosul de roșii cu usturoi și busuioc îl pun în niște sticluțe-borcănele, tare frumusele, sosul de leurdă cu nucă în unele in care am avut miere, șerbetul în niște borcănașe cu opt colțuri, iar gogoșarii în sos de muștar în borcane de 2 l cu modele de legume pe ele! Anul viitor o să mă apuc să le pictez cu acrilice :P!
Oalele de lut pântecoase sunt; cea de Horezu plină cu niște castraveți în saramură iar cea de Marginea cu ghebe la sare!
Astfel că azi am umplut minunăția asta care era pe linia moartă (adică de rezervă) cu niscai varză roșie tocată cu ardei iute rătăcit prin ea, căței de usturoi, hrean, cimbru și bețe de mărar!
C-așa-i românu... pofticios! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu